marți, 1 februarie 2011

Top Twenty- Marius Pricope

…Celor care cunosc fluxul combinatului si care prin munca asidua demonstreaza ca sunt potriviti si apartin locului...

Asa apartine Marius Pricope ...Departamentului Controlling din cea mai admirata companie din lume.

Cu un colectiv extraordinar, pe vremea cand le apartineam lor, colegilor de la Costuri, se intrevedea in Marius succesul de azi.

Mai jos spicuiri din conversatiile lui telefonice cu departamentele din companie, din timpul raportarilor lunare:

1. Am niste orificii.
                      Acum ce sa zic... este in firescul naturii fiintelor vii sa aiba asa ceva, dar pentru cunoscatorii fluxului si a tehnologiei, pot intelege ca era vorba de zona libera pe unde se scurge....otelul.
                    
2. Cred ca e un dop.
                       Noi, cei din birou, am incercat sa asociem orificiile cu dopul dar am realizat pana la urma ca e vorba de...dopul de barbotare.


3. Am ramas cuplat.
               Noi din cate stiam, avea deja o relatie normala sub toate aspectele vizibile, il stiam cuplat cu cea care i-a devenit ulterior minunata sotie, de aceea nu intelegeam daca tot se cuplase de ce a ramas asa?Aaaa, ramasese pe speaker cu unul din colegii de la contabilitate laminoare...

4. Sunt foarte usor de dat peste cap
                 Ce sa zic, toti avem momente in viata cand ne dam peste cap, dar sa recunosti ca esti predispus si usuratic in acest sens mi s-a parut la vremea aceea un risc asumat si o piedica in cariera.                

5. Aveti niste gaze pentru mine?
                  A fost teribil de dragalas, dar interlocutorii nu l-au putut ajuta decat cu niste consumuri de gaz furnal, gaz de cocs si poate niste gaz metan la implorarile lui...Ca in general, gazele e bine sa si le pastreze fiecare.

6. In cazul asta, dati-mi tot ce aveti!
                   A avut si momentele lui de obraznicie cu toate ca se adresa adeseori unor doamne din departamentele de raportare. Istoria nu mentioneaza daca a primit vreo palma datorita acestor abordari telefonice.

7. Ma scarpinam cu stanga-n dreapta.
                 Cu toate acestea a nimerit mereu tastele la computer iar situatiile erau date la timp, intru satisfactia managementului.


8. Azi e liber la femei?
               Doaamne...noi eram vreo 5 in jurul lui, si el cauta femei prin toate departamentele de raportari tehnice prin tot combinatul. Noi cele 5, ne-am ofuscat, fiind lezate in amor, dar fiind 8 Martie, am inteles disperarea lui, ca nu gasea nicio doamna sa ii dea cifrele pentru rapoarte.

9. Mai insuflati si-n alta parte?
               El nu este nicidecum un tip lacom, dar nu il satisfacea sa stie ca aerul insuflat se insufla numa' intr-un loc al procesului tehnologic si curiosul din el voia sa stie si de cealalta parte....

10. M-au starnit cu aburul.
               Cand lucrezi in Contabilitate, Financiar, Controlling ...pana la ore tarzii in noapte....nici nu realizezi ca aburul iti poate provoca oarece simtiri.

11. Va luam pe toate partile.
                 Noi am remarcat ca e un tip ambitios, determinat sa isi atinga obiectivele, iar tactica asta de impresurare a colegilor de pe fluxul companiei in scopul de a obtine cifrele zilnice, l-au adus pe culmile succesului.

12. Vineri am iesit normal.
               Noi ne-am bucurat ca doar vietuiam de ani buni impreuna in acelasi birou, cum sa nu te bucuri de o asa veste, cu toate ca era luni de-acuma si incepusem sa ne ingrijoram...Aaaaa era vorba de productie, scoatere, si consumul de energie....

13. O ciuruire mai aproape se poate?
               Daca stia in 2005-2006  ce ne pregatea Basescu, nu mai cersea el atata ciuruire....de la Uzina Aglomerare Furnale.Ca ne-a ciuruit presedintele aproape definitiv.

14. Luati putin LBC-ul in mana.
               Eiii...cum sa nu te minunezi cum reuseste el sa determine oamenii muncii sa ia in propriile maini Laminorul de Benzi la Cald???Si nu asa...unul sa ia cajele de laminare, iar altul strungaria de cilindri...nu...el motiva omul sa il ia pe tot in mana! Aaaaa, ii spunea celui care centraliza partea de laminoare sa ii dea informatii doar din raportul de la LBC!

15. Munciti si va rasuciti?
            Ca un manager modern, potrivit Mileniului 3, a realizat ca mai bine stai locului si muncesti o data si bine, decat sa te tot invarti in jurul rapoartelor.

16. Daca vrei sa vezi o bucatica mica in ceva foarte mare?
            Aici am vrut sa intervin pentru ca se adresa echipei SAP, si acolo sunt de asemenea niste colegi minunati, care nu merita asa adresari, dar am inteles ca voia doar sa stie cum vede el doar cheltuiala cu reparatiile capitale de la furnale in raportul final cu toata cheltuiala din companie.

17. Daca cineva imi baga o tabla?
           In viata profesionala am mai stat cu grija ca iti baga cineva o barfa, o stramba, o pila de bine, una de rau, dar nu am avut nicicand emotia lui Marius...Mai tarziu am inteles, se putea intampla sa introduca cineva in sistem, fara protectie, un pistaj de foaie de tabla dupa ce el ar fi inchis raportarea, si voia sa se asigure ca echipa SAP il va oferi protectia necesara.

18. Si ti-ar acoperi toata gaura?
           As dori sa mentionez sec: era vorba de bugetul de cheltuieli pentru reparatia anuala a unui laminor.           

19.V-ati verificat si jos? E in regula?
          Nici pana in ziua de azi nu stiu cum a reactionat interlocutorul la aceasta intrebare, cert este ca a confirmat ulterior ca cifrele din prima parte a Excel-ului, erau bine centralizate si formula perfecta... jos...la finele lui.

20. In momentul asta mi s-a nascut o intrebare!
           Niciodata nu a fost multumit cu putin.Oricat de multe raspunsuri primea din sectii, el se reproducea mereu si mereu, nascand alte intrebari.

Si iata rezultatul: E omu' potrivit la locu' potrivit.

3 comentarii:

  1. Un mare "Multumesc" pt. cateva minute de ras cu lacrimi (servetelul de langa mine poate confirma)- senzatie pe care credeam ca am uitat-o sau parca nu existase niciodata - si amintiri placute de cand mai reuseam sa facem si altceva la birou decat munca continua.
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiam ca vor urma niste "perle" dintr-o agenda veche! Interpretarea conversatiilor telefonice e bestiala!!!Super!

    RăspundețiȘtergere
  3. astea sunt perlele lui Marius? Super! Acum inteleg ca e si el ''om'' ca noi ceilalti! :-)))

    RăspundețiȘtergere